Fietsen

De omgeving van Giethoorn (gebied WaterReijk) is bij uitstek geschikt om te gaan fietsen. Zoveel diversiteit aan landschappen binnen fietsbereik.
Via het knooppuntensysteem kunt u overal terecht: door het moerasgebied van de Weerribben met zijn moerasbossen, hooilanden, water verveningsdorpjes en het wuivende riet. Of langs de plassen van de Wieden en het tussentijds oversteken via het pontje bij Jonen. Over de Woldberg en de bospaden bij Eese. Met de wind in de rug fietsen over het platteland met fraaie boerderijen, oude molens landwinkels met streekproducten en ateliers vol bewonderingswaardigheden.

Fietsknooppunten
Bepaal zelf uw route door WaterReijk. Dat kan heel gemakkelijk met de fietsknooppuntenkaart of via planjeroute.nl.
Verbind de knooppunten met elkaar en bepaal zelf de lengte en route van uw fietstocht. En bevalt het fietsen goed, dan “knoopt” u zo een stukje bij uw route aan. De fietsknooppuntenkaart van WaterReijk is verkrijgbaar bij de Tourist Informatiepunten in de regio.

Parkeer en fiets
Veilig en gemakkelijk uw auto parkeren en uw fietstocht starten? In WaterReijk zijn 4 Touristische Overstappunten (TOP) en 8 P-WaterReijk’s. Hier parkeert u ¬†gratis uw auto. U vindt op de informatieborden op de parkeerplaatsen handige en leuke informatie voor uw fietstocht. Bovendien sluiten de parkeerplaatsen aan op het fietsknooppuntennetwerk.

Op www.topoverijssel.nl vindt u de adressen van de TOP’s op de Woldberg, in Oldemarkt, Giethoorn en Blokzijl.

NIEUWS

Agenda winter 2017-2018

AGENDA WINTER 2017-2018 // De komende periode hebben … Verder lezen…

de Pergola