Cultuur

CULTUUR SNUIVEN IN DE KOP VAN OVERIJSSEL

Een bezoek aan het waterrijke Giethoorn combineren met cultuur?
Na ontvangst en inchecken ontvangt u van ons een kop koffie met appelgebak, waarna u de mogelijkheid heeft om Giethoorn op uw eigen tempo te ontdekken. ’s Avonds heeft de kok een heerlijk driegangen diner voor u bereid, waarvan u in de Brasserie, serre of op het terras met zicht op de gracht kunt genieten. Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt gaat u op met eigen vervoer (30 minuten) naar Schokland; het eiland op het droge en werelderfgoed van Unesco.
Schokland staat symbool voor het Nederlandse leven met water. Het museum op Schokland geeft een goed beeld over de drooglegging van de Noordoostpolder en het leven op Schokland. Als u hier uitgekeken bent gaat u op de terugweg over Blokzijl, een mooi vestingstadje. ’s Avonds staat er weer een heerlijk driegangendiner voor u klaar. De volgende dag na het ontbijt en uitchecken kunt u met een mooie rondvaart nog genieten van het centrum van Giethoorn en de direkte omgeving, hierna kunt u museumboerderij ’t Olde Maat Uus in Giethoorn bezichtigen, waar een beeld wordt gegeven van wonen en werken in Giethoorn e.o. in de laatste eeuw.

Inclusief:

 • 2 x overnachting
 • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 2 x heerlijk driegangendiner, excl, drankjes
 • ontvangst met koffie en appelgebak
 • rondvaart
 • entree Museum ‘t Olde Maat Uus –
 • gratis toeristisch informatiepakket
 • gratis parkeren

 

Exclusief: – Entree museum Schokland (3,80 pp)

Prijs: € 142,50 pp Bovenstaande prijzen zijn op basis van standaardkamers, bij een tweepersoonsbezetting per kamer. Kamers met een terras of whirlpool hebben een meerprijs van € 10,00 euro per kamer/per nacht.

 

CULTUREEL ERFGOED

Geïnteresseerd in het cultureel erfgoed van Noord-Oost Nederland? Met dit arrangement kunt u op ontspannen wijze kennis maken met dit gedeelte van Nederland. Bij ontvangst in Hotel Brasserie de Pergola ontvangt u koffie met appelgebak, waarna u de mogelijkheid heeft om Giethoorn op eigen gelegenheid te verkennen. ’s Avonds staat er in de Brasserie een heerlijk driegangendiner voor u klaar.

Na een goede nachtrust en uitgebreid ontbijt vertrekt u met eigen vervoer naar Museum De Koloniehof in Frederiksoord. Hier krijgt u zicht op het werken en leven in de Kolonieen van de Maatschappij van Weldadigheid. U vindt hier een nagebouwde koloniewoning, voorbeeldakkertjes, beeldentuin, doolhof etc. Daarna vervolgt u uw reis naar Havelte, alwaar u in een prachtig natuurgebied de Hunebedden kunt bezichtigen en wellicht nog het Archeologisch Museum in Diever kunt aandoen, van waaruit diverse wandelroutes langs archeologische vondsten lopen.
’s Avonds staat er weer een heerlijk driegangendiner voor u klaar in onze Brasserie. Na het eten staat er een fiets met beeldenroute voor u klaar, zodat u te fiets een aantal bijzonder mooie culturele plekken van Giethoorn en omgeving kunt verkennen.

De volgende dag na ontbijt en uitchecken kunt u met een mooie Rondvaart nog genieten van Giethoorn en omgeving, waarna u de museumboerderij ’t Olde Maat Uus in Giethoorn kunt bezichtingen, waar een beeld wordt gegeven van wonen en werken in Giethoorn e.o. in de laatste eeuw.

Inclusief:

 • 2 x overnachting
 • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 2 x heerlijk driegangendiner, excl.drankjes
 • ontvangst met koffie en appelgebak – 1 x fiets
 • 1 x beeldenfietsroute
 • rondvaart
 • entree ’t Olde Maat Uus

 

Exclusief: – Entree Museum de Koloniehof (4,50 pp)

Prijs:  € 145,00 pp Bovenstaande prijzen zijn op basis van standaardkamers. Kamers met een terras of whirlpool hebben een meerprijs van € 10,00 euro per kamer/per nacht.


NIEUWS

T A P A S A V O N D // iedere zaterdag in februari

Omdat het vorig jaar zo’n succes was, hebben … Verder lezen…

BABYNIEUWS :)

13.01.2019 zijn Jimmy & Elina de trotse ouders … Verder lezen…

WE ZIJN ER WEER! ✨

Nadat wij met ons restaurant en hotel de … Verder lezen…

Najaarskalender

Verbouwing

Zoals jullie wellicht hebben gezien, is er het … Verder lezen…

Artikel in de Steenwijker Courant

VACATURE: Senior medewerker bediening

Jouw werkdag Ha, vandaag moet je om 13.30 … Verder lezen…

Evenementenkalender t/m april

In onze Brasserie zijn wij al druk bezig … Verder lezen…

Warm welkom aan onze nieuwe bedrijfsleiding

Op deze mooie koude januaridag een warm succes … Verder lezen…